Een betaald leertraject van 2 maanden
Woon Duurzaam Academy
Haal het beste uit jezelf
Meld je aan voor jouw verkorte opleidingstraject en ontwikkel je tot “ Vakbekwaam hulpmonteur warmtepompinstallaties”.
Het door Woon Duurzaam gemaakte leer-werkprogramma bestaat uit twee delen:
- Theorie en praktijk op oefenlocatie ( 2 weken )
- Learning on the job ( 6 weken)
Gedurende dit betaalde leertraject krijg je naast de stoomcursus een aanstellingsovereenkomst en bij succesvol afronden kun je als hulpmonteur bij ons aan de slag.
Verkort opleidingstraject
Het leer-werkprogramma bestaat uit twee delen:
Theorie en praktijk op oefenlocatie (2 weken)
De theorie wordt op locatie aangeboden en is nodig om de kennis van de medewerker te vergroten. Je krijgt de ins en outs te weten van waterzijdige en CV zijdige aansluiting en montage van warmtepompsystemen. Aan het einde van het leertraject sluit je af met een theorie en praktijktoets
Learning on the job (6 weken)
Gedurende 6 weken zul je meelopen met een hoofdmonteur van DIG om je kennis verder te vergroten en de leerstof meteen in de praktijk te brengen. Je gaat leidingen trekken, aansluiten op afgifte systemen, koppeling maken met CV ketels en buffervaten, boilervaten met waterleidingen aansluiten en de binnen en buitenunit plaatsen.
Wat is inbegrepen
Wat krijg je van ons?
Theorie en praktijk begeleiding op leslokatie
Een aanstellingsovereenkomst ingaand vanaf dag 1 van het leertraject
Wat verwachten we van jou
Wat neem je mee?
Affiniteit met en basiskennis van installatietechniek
Een afgeronde (minimaal) mbo opleiding met installatiekennis is een pre
Goede kennis van de Nederlandse taal en klantgericht denken
Opleidingsprogramma
Meerdere startdata
Tijdens de opleiding “hulpmonteur warmtepomp installaties” krijg je op locatie theorie en praktijk opdrachten en kennisoverdracht over warmtepomp installaties. De skills zullen na succesvol afronden verder in de praktijk doorontwikkeld worden onder leiding van een hoofdmonteur gedurende 4 tot 6 weken.
De verschillende onderdelen die aan bod komen zijn:
Werking van warmtepompen:
grondige uitleg over de werking van warmtepompen, inclusief het thermodynamische principe en de verschillende componenten van een warmtepompsysteem.
Soorten warmtepompen:
Zoals lucht-water, water-water en grond-water warmtepompen. Het is belangrijk om de kenmerken, voordelen en toepassingen van elk type warmtepomp te begrijpen.
Dimensionering en selectie:
Het leren dimensioneren en selecteren van het juiste warmtepompsysteem voor een specifieke toepassing.
Installatieproces:
Installatieprocedures, inclusief het plaatsen van de buiten- en binnenunits, het leggen van de leidingen, het aansluiten van de elektrische bedrading en het in bedrijf stellen van het systeem inclusief veiligheidsvoorschriften.
Hydraulisch systeem:
Dit omvat het ontwerp en de installatie van de circulatiepomp, expansievat, buffervat, leidingwerk en andere componenten die nodig zijn voor een optimaal werkend systeem.
Elektrische aansluitingen:
Het begrijpen van de elektrische aansluitingen, de stroomvereisten, de beveiligingen en de regelingen van het warmtepompsysteem.
Regeltechniek en bediening:
De instellingen van de temperatuurregeling, het programmeren van stookschema’s en het begrijpen van de integratie met naregeling.
Onderhoud en probleemoplossing:
Tot slot leren hoe je onderhoud kunnen uitvoeren aan warmtepompsystemen, inclusief het reinigen van filters, controleren van de koelvloeistof, het uitvoeren van periodieke controles en het oplossen van veelvoorkomende problemen en storingen.
Aanmelden Woon Duurzaam Academy
Word Vakbekwaam Hulpmonteur Warmtepompinstallaties
Vul bij interesse het intake formulier in en we nemen contact op voor het maken van een afspraak.
Dit zeggen onze deelnemers over de opleiding
Adji
“Mooie les locatie met verschillende technische opstellingen. Goede lesstof en oefenruimtes voor de verschillende warmtepompen, meterkast en technische aansluit mogelijkheden. De meedenken over de opstelling, de voorbereiding en het bouwen van het systemen vind ik het leukst.”
Wouter
“Ik ben hier gekomen als junior werkvoorbereider en leer veel van mijn technische collega`s. Ik ga regelmatig mee met technische schouw van woningen om leidingverloop en systeemontwerp te actualiseren.”
Mike
“Ik rij veel rond om technische schouwen uit te voeren, als projectmanager ondersteun ik de projectteams bij de opstart van woningprojecten en doe deels de inkoop. Gezellig op kantoor en sparren met de uitvoer!”